Situația trenurilor de călători pe secția Timișoara Nord – Remetea Mică

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

6 iul., 2021

Președintele UUR, deputatul Nicolae Miroslav Petrețchi și-a exprimat nemulțumirea legată de o serie de măsuri care vizează suspendarea temporară a circulației trenurilor de călători pe secția Timișoara Nord – Remetea Mică.

În ciuda numeroaselor sesizări făcute în anii trecuți, constat, cu mâhnire, o continuare a practicii luării unor decizii cu privire la transportul feroviar de călători, în defavoarea cetățenilor. Din păcate, în multe situații, oamenii sunt privați de un mijloc de transport esențial, de multe ori singurul care le permite să ajungă la/de la locul de muncă, studii, etc., în special în localitățile din județele aflate la granița țării, precizează parlamentarul în întrebarea scrisă, adresată ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă.

Recent, am fost sesizat, din nou, de mai mulți cetățeni din localitatea Remetea Mică, județul Timiș, localitate în care conviețuiesc și numeroși etnici ucraineni, în legătură cu o situație care se repetă an de an, și anume „suprimarea temporară” a circulației trenurilor de călători nr. 2230/2231 și nr. 2234/2235, începând cu data de 01 iulie, scrie Nicolae Miroslav Petrețchi.

Deputatul amintește că motivele care au stat la baza acestei decizii ar fi problemele generate de vegetația pe direcția Timișoara-Nord – Remetea Mică, dar și de eficiența trenurilor de călători. Această decizie îi pune în dificultate nu doar pe locuitorii din Remetea Mică, ci și pe cei din comunele învecinate, pentru care transportul feroviar constituie, de multe ori, singurul mijloc de transport accesibil.

Am solicitat ministrului transporturilor și infrastructurii mai multe informații cu privire la această decizie regretabilă, și anume: pentru ce perioadă se suspendă circulația trenurilor de călători nr. 2230/2231 și nr. 2234/2235 și ce argumente au stat la baza acestei decizii. Totodată, am solicitat măsuri concrete pentru ca problemele generate de toaletarea vegetației să nu mai afecteze bunul mers al trenurilor de călători, scrie reprezentantul ucrainenilor în Parlamentul României.

Citiți în continuare…

Share This