Strategia pentru combaterea și prevenirea traficului de droguri în România

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Consumul de droguri a devenit o problemă gravă, care afectează tot mai mulți tineri, în orașe și sate, chiar în incinta școlilor noastre. Recent Nicolae Miroslav Petrețchi a adresat o interpelare prim-ministrului Marcel Ciolacu cu privire la necesitatea unei strategii eficiente, pragmatice și realiste de combatere și prevenire a acestui fenomen în țara noastră.

Cu fiecare zi care trece, devine din ce în ce mai evident că avem nevoie de măsuri ferme și integrate pentru a stopa această tendință periculoasă. Viitorul generațiilor tinere este în joc, iar timpul de reacție este esențial.

Datele publicate de Agenția Națională Antidrog, în anul 2021, arătau că vârsta medie de debut a consumului de droguri a scăzut la 13 ani. De atunci, din nefericire, putem presupune că situația a evoluat negativ. Tendința alarmantă a consumului de droguri la vârste tot mai fragede subliniază nevoia stringentă de a ne concentra asupra prevenirii, nu doar asupra combaterii acestui fenomen.

Un alt aspect îngrijorător este faptul că drogurile ajung din ce în ce mai des în școli, punând în pericol nu doar sănătatea tinerilor, ci și credibilitatea sistemului de învățământ și procesul de predare-învățare. În special în mediul rural, tinerii sunt expuși riscului fără a avea informațiile necesare despre efectele devastatoare ale drogurilor.

În timp ce în mediul urban s-au demarat discuții și programe de combatere și prevenție a consumului de substanțe interzise, în mediul rural această problemă este încă mai puțin cunoscută și adesea ignorată, deși rata de consum a crescut semnificativ. Organele legii din mediul rural se confruntă cu provocări specifice, iar gradul de eficiență poate varia.

Cu toate acestea, indiferent de mediul în care ne aflăm, nevoia de a interveni pentru a combate consumul de droguri rămâne la fel de stringentă. Viitorul nostru, al țării noastre și al tinerilor noștri depinde de eforturile noastre comune pentru a face față acestei amenințări. România are nevoie de o strategie eficientă de combatere a consumului de droguri. Este o prioritate pe care nu putem să o amânăm.

Citiți în continuare…

Share This