Suceava și opt localități, în carantină totală

UUR

4 apr., 2020

Creșterea masivă a numărului de pacienți cu noul coronavirus a determinat autoritățile centrale, prin Ordonanţa Militară nr. 6 din 31 martie 2020, să plaseze orașul Suceava și opt comune limitrofe în carantină totală. Între altele, toate căile de intrare şi ieşire din zonă sunt securizate de armată şi poliţie.

Sunt permise doar transportul de mărfuri și de materii prime, precum și circulația persoanelor care au activități economice, de securitate sau de administrație publică. În zona de protecție este interzisă deplasarea între localități a persoanelor ce aparțin altor categoriisocio-profesionale.

Este strict interzis accesul între localități prin alte zoneși căi de acces decât cele deschise circulație publice de pe drumurile europene, naționale, județene și comunale.

Accesul pe aeroportul internațional „Ștefan cel Mare” Suceava este permis doar pentru zboruri efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă și corespondență, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, precum și aterizărilor tehnice necomerciale.

Nerespectarea măsurilor impuse atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravențională sau penală.

De asemenea, prin Ordonanţa Militară nr. 5 se prelungeşte măsura suspendării zborurilor spre şi dinspre Spania şi Italia pentru încă 14 zile.

Citiți în continuare…

Share This