Tineri ucraineni din România premiați pentru implicarea în ajutorarea refugiaților

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

1 mart., 2023

Copiii etniei ucrainene au fost premiați, pe 27 februarie, de către reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne și ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din România pentru implicarea lor în ajutorarea refugiaților ucraineni, atât la punctele de trecere a frontierei, cât și în alte acțiuni de acest gen.

Ceremonia a avut loc la propunerea Uniunii Ucrainenilor din România, implicarea copiilor fiind o lecție de solidaritate, de compasiune și de empatie din care inclusiv adulții au de învățat.

La festivitatea de premiere au participat reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, în frunte cu ministrul Lucian Bode, cei ai ISU, reprezentați de secretarul de stat al MAI, Raed Arafat, președintele Uniunii Ucrainenilor din România, deputatul Nicolae Miroslav Petrețchi, subsecretarul de stat al MAI, Petru Bledea și membri ai Consiliului UUR.

Ministrul Lucian Bode a transmis un mesaj emoționant și a mulțumit copiilor pentru efortul și implicarea lor voluntară în ajutorarea refugiaților ucraineni. El le-a urat tuturor succes pe viitor și i-a încurajat să ia în considerare o carieră în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Citiți în continuare…

Share This