UUR a participat la Festivalul Minorităților Etnice din Timișoara

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Duminică, 20 septembrie 2020, membrii filialei UUR-Timiş, grupul vocal-instrumental ,,Huțulii din Banat”, coordonator Gheorghe Hleba și grupul de dansuri „Zoloti Druzi”, coordonator Ciprian David, au reprezentat UUR la cea de-a VII-a ediție a Festivalului Minorităților Etnice din Timișoara, care s-a desfășurat în Piața Libertății. Aceștia au prezentat publicului cântece şi dansuri din folclorul traditional ucrainian. 

UUR-Timiș a organizat și un stand propriu, în cadrul căruia au fost prezentate cărți, ziare și reviste ale UUR, costume populare ucrainene, picturi, coronițe și produse tradiționale ucrainene.

Festivalul a fost organizat de Primăria Municipiului Timişoara împreună cu Consiliul Consultativ al Minorităţilor Naționale Timișoara, în parteneriat cu Uniunea Ucrainenilor din România – Filiala Timiș, Asociaţia Stato dell’Arte Officina Culturale, Uniunea Sârbilor din România, Societatea Makedon-Armână, Uniunea Democrată Maghiară din România, Comunitatea Evreilor, Forumul Democrat al Germanilor din Banat, Uniunea Bulgară din Banat – România.

Principalul scop al festivalului este exprimarea, păstrarea şi dezvoltarea culturii și tradițiilor minorităţilor etnice din Timișoara, oraş multicultural, unde minoritățile etnice conviețuiesc în pace și înțelegere, fiind un adevărat exemplu pentru toată Europa. Evenimentul a fost transmis și poate fi vizionat pe pagina de Facebook: Evenimente Primăria Timișoara.

(Foto: Primăria Timișoara și UUR-Filiala Timiș)

Citiți în continuare…

,,Naș holos”, Nr. 361

,,Naș holos”, Nr. 361

În această ediție, puteți citi:  • Taras Șevcenko și Bucovina (II); • Mitropolitul Andrey Sheptytsky și scriitorii...

Share This