UUR continuă colaborarea strânsă cu Vicariatul Ortodox Ucrainean

UUR

14 feb., 2021

Recent, președintele Uniunii Ucrainenilor din România, deputatul Nicolae Miroslav Petrețchi, a avut o întrevedere cu vicarul general al Vicariatului Ortodox Ucrainean din Sighetu Marmaţiei, preotul Ioan Piţura, cu care a discutat modalități de continuare a cooperării între UUR și Vicariat pe parcursul anului 2021. La întâlnire a fost prezent și prim-vicepreședintele UUR, Vasile Pasenciuc.

În cadrul discuțiilor au fost abordate aspecte legate de activitatea Vicariatului Ortodox Ucrainean din România, au fost trecute în revistă problemele cu care se confruntă parohiile ucrainene din România și măsurile care se impun pentru soluționarea acestora.

Nicolae Miroslav Petrețchi  a subliniat, cu ocazia acestei întrevederi, rolul și importanța Bisericii în păstrarea identității culturale, spirituale și lingvistice a ucrainenilor. Totodată, și-a exprimat deschiderea şi disponibilitatea de a sprijini Vicariatul în demersurile necesare pentru realizarea unor lucrări de construcții sau reparații capitale la lăcașurile de cult ortodoxe ucrainene.

De asemenea, domnul Petrețchi a amintit că UUR va lansa un album aniversar de prezentare a bisericilor ortodoxe ucrainene din România, care să reliefeze aspecte din activitatea acestora și să ilustreze principalele evenimente comune, organizate de-a lungul timpului în parteneriat cu Uniunea Ucrainenilor din România.

Ulterior, în cadrul ședinței Consiliului UUR, a fost aprobată adresa formulată de Vicariatul Ortodox Ucrainean, urmând să fie semnat un protocol de colaborare în vederea organizării în parteneriat a evenimentelor programate pe parcursul anului 2021.

Citiți în continuare…

Vilne slovo nr. 3-4, februarie 2021

Vilne slovo nr. 3-4, februarie 2021

În această ediție, puteți citi: – Oleksandr Oles: "Răsună și cântă limba noastră"; – Rolul educației în dezvoltarea...

Share This