UUR Iași a organizat un eveniment special cu dublă semnificație

UUR

12 mai, 2021

Pentru a marca Ziua Internațională a Monumentelor, precum și Ziua Internațională a Cărții, filiala UUR Iași a organizat recent un eveniment special dedicat acestor zile.

Manifestarea, desfășurată pe parcursul a trei zile, a reunit oficialități locale și reprezentanți ai mediului academic, reprezentanți ai altor minorități din Iași și ai unor instituții cu care filiala colaborează, studenți etc.

În  zilele de 7 și  8 mai 2021 publicul a fost invitat la sediul filialei, unde a fost organizată o expoziție de fotografii cu cele mai frumoase monumente dedicate  poetului național ucrainean Taras Șevcenko și a fost proiectată o prezentare a celor mai spectaculoase monumente istorice si de arhitectura din Ucraina și din România.

Iar duminică, 9 mai, a avut loc un program artistic, susținut de grupul ”Veselka” al filialei UUR Iași și de către elevii și profesorii coordonatori de la Colegiul Național de arte ”Octav Băncilă”. Cu această ocazie, președintele filialei ieșene a UUR, Victor Hrihorciuc, a prezentat un material documentar privind semnificația celor două  evenimente  sărbătorite.

Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor, dedicată celebrării și promovării patrimoniului cultural, este marcată în fiecare an, pe 18 aprilie, iar Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor – la 23 aprilie.

Citiți în continuare…

Ecouri ucrainene Nr. 25, iunie 2021

Ecouri ucrainene Nr. 25, iunie 2021

În această ediție, puteți citi: „Umbrele strămoșilor uitați” de Myhailo Koțiubynskyi, între cele două arte: literatură...

Share This