UUR-Maramureș: aur la Mondialul de Fotbal al echipelor ucrainene din diaspora

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Echipa filialei Maramureș a Uniunii Ucrainenilor din România este, din nou, campioană mondială la fotbal, după ce a învins, luni 29 august, selecționata UUR-Timiș cu scorul de 4-1 în finala celei de-a X-a ediții a Campionatul Mondial de Fotbal al echipelor ucrainene din diaspora.

Pe locul al treilea s-au clasat ucrainenii de la FK Diaspora din Bydgoszcz Polonia, iar pe poziția a patra, formația Israel FT Phoenix. La festivitatea de premiere au fost prezenți reprezentanți ai UUR și oficiali ai Ministerului Sportului, Federației Române de Fotbal și ai Ambasadei Ucrainei în România.

Președintele UUR, Nicolae-Miroslav Petrețchi, a mulțumit FRF și Ministerului  Sportului din România pentru întreaga susținere nu numai în organizarea acestui festival al fotbalului, ci și pentru tot sprijinul oferit vecinilor ucraineni încă de la începutul invaziei la 24 februarie. Președintele UUR a felicitat echipele participante, subliniind că în astfel de competiții sportive nu există învinși, ci numai învingători.

Anul acesta la campionat au participat peste 150 de sportivi, 8 echipe din 4 țări – Israel, Polonia, România și Ungaria. Competiția a fost organizată în perioada 24-29 august, la Centrul Național de Fotbal Buftea, de Uniunea Ucrainenilor din România, în parteneriat cu Federația Româna de Fotbal, Ministerul Sportului din România și Organizația Internațională a Comunităților Ucrainene «Fourth Wave».

Citiți în continuare…

,,Naș holos”, Nr. 361

,,Naș holos”, Nr. 361

În această ediție, puteți citi:  • Taras Șevcenko și Bucovina (II); • Mitropolitul Andrey Sheptytsky și scriitorii...

Share This