Videoconferință a membrilor CMU pe tema răspunsului la epidemia de coronavirus

UUR

7 apr., 2020

Sămbătă, 4 aprilie 2020, Președintele Uniunii Ucrainenilor din România (UUR), deputatul Nicolae Miroslav Petrețchi a participat la teleconferința, organizată de Congresul Mondial al Ucrainenilor (CMU), în contextul răspândirii pandemiei de coronavirus.

Teleconferința a fost condusă de către Președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor, Pavlo Grod.
Principalele teme dezbătute în cadrul teleconferinței au fost: situația generată de pandemia de coronavirus în comunitățile ucrainene, activitatea Grupului internațional de lucru creat de CMU pentru sprijinul comunităților ucrainene din întreaga lume în timpul pandemiei Coronavirus (COVID-19), situația politică din Ucraina și poziția CMU, problemele actuale ale comunităților ucrainene, colaborarea dintre CMU și organizațiile membre. Reprezentanții organizațiilor ucrainene din întreaga lume au prezentat problemele cu care se confruntă ucrainenii din țara lor și modalitățile de soluționare a acestora.

La rândul său, Președintele UUR, Nicolae Miroslav Petrețchi, a prezentat măsurile ferme pe care le-a adoptat guvernul României pentru stoparea răspândirii pandemiei de coronavirus, pe care сonducerea UUR le-a transmis comunității ucrainene din România, atât în limba română, cât și în limba ucraineană. El a precizat că UUR a reușit să organizeze o parte dintre activitățile planificate pentru luna martie, dedicate sărbătoririi lui Taras Șevcenko, restul activităților cultural-educative fiind amânate, respectându-se astfel toate măsurile și recomandările autorităților statului.

De asemenea, Nicolae Miroslav Petrețchi a prezentat măsurile adoptate de către Consiliul (Rada) UUR în cadrul ședintei în regim de videoconferință, printre care, donarea din partea UUR de calculatoare şcolilor din localităţile cu populaţie majoritar ucraineană şi donarea unei sume de bani spitalelor din judeţele în care locuiesc etnici ucraineni. S-a constat faptul că UUR a fost printre primele organizații ucrainene din lume care a pus în aplicare toate recomandările și măsurile de combatere a epidemiei de coronavirus și сă a demarat acțiuni umanitare din sumele donate de către membrii Consiliului UUR.

Congresul Mondial al Ucrainenilor este o organizaţie internațională neguvernamentală, cu sediul principal în Toronto, care reprezintă interesele a peste 20 de milioane de ucraineni din aproximativ 60 de ţări.

Citiți în continuare…

Share This