Ziua Independenței Ucrainei – 24 august, marcată de UUR – Cluj-Napoca

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

12 sept., 2023

Sâmbătă, 9 septembrie a.c., „Clubul copiilor ucraineni” din cadrul Filialei Cluj a Uniunii Ucrainenilor din România a organizat acțiunea cu tema „24 AUGUST – ZIUA INDEPENDENȚEI UCRAINEI». Gazda evenimentului, Lyudmyla Dorosh, redactor-șef al revistei pentru copii „Clopoțelul”, editat sub egida UUR, a pregătit o serie de activități destinate copiilor.

Întrucât ziua independenței fiecărei țări are o semnificație deosebită, copiilor li s-a vorbit despre importanță acestei sărbători pentru toți ucrainenii și le-au fost prezentate anumite aspecte istorice referitoare la proclamarea independenței Ucrainei. Aceștia au ascultat poezii patriotice despre iubirea față de țara natală, Ucraina, au ascultat și au învățat cântecul „Ucraina ești tu”. Totodată, copiii au aflat diferite și interesante informații despre Ucraina, cum ar fi: despre trembita ucraineană, care este cel mai lung instrument de suflat din lume, despre faptul că orașul Kiev a fost cel mai mare oraș din Europa în secolul al XI-lea: de 50 de ori mai mare decât Londra, de 10 ori mai mare decât Parisul, despre faptul că Ucraina este cel mai mare producător mondial de semințe de floarea soarelui etc.

A urmat atelierul de creație, unde copiii au fost învățați să facă o felicitare patriotica în formă de inimă galben-albastră, decorată cu flori de floarea soarelui – unul dintre simbolurile Ucrainei. Lyudmyla Dorosh le-a explicat și a supervizat activitățile copiilor, iar celelalte participante adulte, prezente la eveniment, au ajutat copiii în activitatea lor creativă.

Întâlnirea s-a desfășurat într-o atmosferă caldă și prietenoasă, copiii fiind bucuroși să-și revadă, după o lungă vacanță de vară, prietenii pe care și i-au făcut la întâlnirile din cadrul Filialei Cluj UUR.

Citiți în continuare…

Share This