Filiala Caraș-Severin a UUR a organizat, pe 23 aprilie, un eveniment special în cadrul “Festivalului culinar ucrainean” la Sălbăgelul Nou, comuna Sacu. Invitații au avut ocazia să deguste aromele și preparatele tradiționale ucrainene, pregătite cu dragoste și pasiune, într-un mod autentic.
Pe lângă preparatele tradiționale, precum colțunașii (“pyrohy”) cu varză și sortimente de ciuperci, fasolea scăzută, mămăliga cu brânză și cozonacul, au fost pregătite și specialități culinare de actualitate. Înainte de a se bucura de aceste bunătăți, invitații au putut savura momente artistice pregătite de grupul de tinere “Чарівниці” din satul Cornuțel, pregătite de doamna Maria Șimonea. Finalul a fost marcat de prestația grupului vocal al Filialei Caraș-Severin a UUR, “Glasul ucrainenilor”.
Președintele Filialei Caraș-Severin a UUR, Daniel Basaraba, a subliniat importanța acordată laturii culinare a culturii ucrainene, în cadrul evenimentelor organizate de filială: “Intenția este de a oferi oportunități membrilor comunității de a se cunoaște mai bine și de a se promova prin ceea ce le conferă unicitate ca minoritari ucraineni din Banatul de munte”.
Evenimentul a fost un succes și a reușit să aducă laolaltă membrii comunității ucrainene din zonă, precum și să atragă atenția asupra culturii și tradițiilor ucrainene.