Сolaborare educațională, științifică și culturală strânsă între România și Ucraina

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Sediul Organizației Uniunii Ucrainenilor România – municipiul Siret a fost, pe 24 aprilie, gazda unei întâlniri care marchează o colaborare educațională, științifică și culturală strânsă între România și Ucraina.

Delegația ucraineană, formată din prof. univ. dr. Tetiana Opaliuk- decan al Facultății de Educație Specială, Psihologie și Asistență Socială, conf. univ. Nataliia Hevchuk- șef Catedră Asistență Socială, conf. univ. Olena Danyliuk- Universitatea Națională “Ivan Ohienko” Kamenets-Podilskiy, lect. univ. Maryna Voloshchuk- șef al departament la Institutul de Stat educațional și de reabilitare Kamenets-Podilskiy și prof. Oksana Dubova- antreprenor și interpret, a fost întâmpinată de către Președintele Organizației UUR Siret, Constantin Popescul.

Acesta a prezentat istoria și activitatea comunității ucrainene din Siret, date despre activitatea Uniunii Ucrainenilor din România și a oferit o donație generoasă de ziare, reviste și cărți editate de UUR pentru bibliotecile instituțiilor reprezentate de oaspeți. Constantin Popescul a evidențiat implicarea organizației în campanii umanitare de sprijinire a refugiaților ucraineni stabiliți în zona orașului Kamenets-Podilskyi, regiunea Khmelnytskiy.

Însoțiți de Mihai Mihaiescu Aniuk, expert pentru minorități naționale la Instituția Prefectului- județul Suceava, delegația a beneficiat și de o scurtă excursie prin Siret și orașul Suceava, având ocazia să viziteze Muzeul de Istorie.

Prof. univ. dr. Tetiana Opaliuk a transmis un mesaj de recunoștință către statul și poporul român pentru sprijinul acordat Ucrainei în aceste momente dificile.

Delegația ucraineană a participat anterior, în perioada 22-23 aprilie, la INTERNATIONAL RESEARCH, POLICY, AND PRACTICE CONFERENCE, eveniment organizat de Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității din București, care a reunit participanți din 22 de țări europene.

Citiți în continuare…

,,Naș holos”, Nr. 365

,,Naș holos”, Nr. 365

În această ediție, puteți citi:  • Taras Șevcenko și Bucovina (V); • Mitropolitul Andrey Sheptytsky și scriitorii...

Share This