Acțiune dedicată sărbătoririi Drapelului Național și a Zilei Independenței Ucrainei

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

31 Aug, 2022

Aproximativ 85 persoane au participat, în perioada 27- 29 august, la sediul Filialei Iași a UUR și în sala de festivități  a  complexului hotelier Moldova, la acțiunea dedicată  sărbătoririi drapelului național și a Zilei Independenței  Ucrainei, la cea de-a 31-a aniversare.

Evenimentul a urmărit conștientizarea importanței actului de proclamare a independenței de stata Ucrainei în contextul aderării la UE, informarea participanților cu privire la eforturile depuse de UUR pentru ajutarea Ucrainei și a refugiaților care au ajuns în România și găsirea unui liant de colaborare între UUR și instituțiile de profil în vederea sprijinirii, în continuare, a celor fugiți din calea războiului.

La sediul filialei Uniunii din Iași a fost organizată o expoziție de ziare și reviste editate de UUR, participanții având la dispoziție broșuri și postere de promovare a celor mai frumoase locuri din Ucraina, dar și o expoziție cu simbolurile naționale ale țării. Președintele UUR Iași, Hrihorciuc Victor, a rostit o alocuțiune, iar invitații au avut posibilitatea să  vizioneze mai multe materiale sub deviza ”Ucraina  mea”- excursie  virtuală prin  cele  mai frumoase orașe și locuri ale  Ucrainei. De asemenea, a fost organizat un program literar-muzical, prezentat de grupul vocal ”Vocile  Negostinei”.

La eveniment au participat reprezentanți ai primăriei Iași, ai unităților  de învățământ și de cultură cu care colaborează UUR, membri și simpatizanți, dar și reprezentanți ai  refugiaților din Ucraina găzduiți temporar în Iași.

Citiți în continuare…

Share This