Acțiunea intitulată „Săptămâna Mărțișorului Creativ”, la Bocicoiu Mare

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

În spiritul plin de optimism al sosirii primăverii, tinerii ucraineni din localitatea Bocicoiu Mare s-au dedicat unei activități colective de confecționare a mărțișoarelor și a altor obiecte artizanale specifice acestei perioade de revenire a naturii la viață.

Sub îndrumarea președintelui Organizației locale Bocicoiu Mare a Uniunii Ucrainenilor din România, Mihai Bobriuc, reprezentanții Uniunii Tineretului Ucrainean au inițiat, în perioada 28 februarie – 1 martie, acțiunea intitulată „Săptămâna Mărțișorului Creativ”, desfășurată cu bucurie și entuziasm la Căminul Cultural din localitate.

Îmbrăcați în pitoreștile costume ucrainene, tinerii au subliniat încă o dată legătura lor puternică cu cultura și tradițiile, aducând semnele primăverii în mijlocul comunității și bucurându-se de fiecare moment petrecut împreună.

Inițiativa a sărbătorit trecerea la un nou sezon și a adus o rază de bucurie și speranță în inimile locuitorilor din Bocicoiu Mare, mai ales în contextul actual, în care comunitățile au nevoie mai mult ca niciodată de momente de solidaritate și înțelegere reciprocă.

Tinerii au dăruit mărțișoarele și obiectele realizate cu migală și creativitate, pe 1 martie, mamelor din comunitate, în semn de prețuire și respect pentru rolul acestora indispensabil în Bocicoiu Mare.

Citiți în continuare…

Share This