Activitate școlară dedicată Zilei internaționale a cuvântului „mulțumesc”

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

De la a învăța importanța cuvântului „mulțumesc” și până la a aprofunda opera poetului Mihai Eminescu, copiii școlii gimnaziale Paltinu, din județul Suceava, sunt antrenați în activități care să le dezvolte creativitatea și evoluția, de către cadrele educționale inimoase care îi au în grijă.

Astfel, pe 11 ianuarie, chiar din prima săptămână a celui de-al treilea modul educațional, sub atenta îndrumare a profesoarei de limba ucraineană, Constantina Bursuc, cu sprijinul directoarei Școlii Gimnaziale Vatra Moldoviței, prof. Colban Monica Georgeta, elevii au desfășurat o activitate școlară dedicată „Zilei internaționale a cuvântului „mulțumesc””. Deși abia în clasele a II-a și a III-a, micuții au fost stimulați să participe la discuții privind conotația acestei zile și au realizat lucrări plastice în care și-au exprimat mulțumirea față de părinți, bunici, prieteni și profesori.

Pe 13 ianuarie, elevii din întreaga școală au fost implicați într-o activitate dedicată poetului național Mihai Eminescu. Copiii au urmărit un material power point biografic, apoi au prezentat un moment artistic care a cuprins cântece și poezii din opera marelui poet, în limba română și cu traduceri în limba ucraineană.

Citiți în continuare…

Share This