Calitatea educației și sănătatea în școli în context pandemic

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Pe durata exercitării mandatului de parlamentar, Nicolae Miroslav Petrețchi, a acordat o atenție sporită creșterii calității și modernizării educației în toate unitățile de învățământ, dar mai ales în cele, unde elevii învăță în limba ucraineană. Un pas important în modernizarea sistemului educațional a fost introducerea manualelor digitale, care sunt și mai necesare în actualul context epidemic.

Din luna martie a acestui an, învățământul românesc a trecut printr-o schimbare radicală, marea majoritate a cursurilor desfășurându-se în sistem online sau mixt. Pe lângă multiple probleme specifice, elevii care studiază în limba maternă, se confruntă și cu lipsa manualelor în format digital.

Având în vedere toate aceste aspecte, reprezentantul minorității ucrainene în parlament a solicitat doamnei Monica Anisie, ministrul Educației, printr-o întrebare scrisă, informații privind situația manualelor digitale pentru învățământul în limba ucraineană, insistând asupra necesității accelerării procesului de digitalizare a educației.

Tot în contextul actualei pandemii de coronavirus începutul noului an școlar a ridicat mari dificultăți privind asigurarea condițiilor igienico-sanitare în toate școlile din România. În multe unități școlare, se realizează triajul epidemiologic al copiilor, însă din cauza acestui control se formează aglomerări.

Un exemplu grăitor vine din localitatea Poienile de Sub Munte, județul Maramureș, unde numărul de elevi este foarte mare. Zilnic mulți dintre ei așteaptă minute în șir în mijlocul șoselei, motiv pentru care părinții sunt nevoiți să-i însoțească, de frica autoturismelor care circulă pe drumul respectiv, producând aglomerație și reducându-se drastic posibilitatea de distanțare socială.

Prin urmare deputatul îi solicită doamnei ministru Anisie găsirea unor soluții viabile, pentru a reduce aglomerația la intrarea în unitățile de învățământ, respectiv pentru a preveni îmbolnăvirea copiilor, părinților și a cadrelor didactice. 

Citiți în continuare…

,,Naș holos”, Nr. 365

,,Naș holos”, Nr. 365

În această ediție, puteți citi:  • Taras Șevcenko și Bucovina (V); • Mitropolitul Andrey Sheptytsky și scriitorii...

Share This