Ceremonie dedicata poetului național ucrainean Taras Șevcenko la București

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

26 May, 2020

Marți, 26 mai 2020, la București a avut loc ceremonia de depunere de coroane de flori la  bustul Marelui Kobzar, situat în parcul Herăstrău.

La ceremonie au participat Președintele Uniunii Ucrainenilor din România, deputatul Nicolae Miroslav Petrețchi, Președintele filialei București a Uniunii Ucrainenilor din România, Mihai Traista și Ambasadorul Ucrainei în România, Olexandr Bankov.

Evenimentul a avut loc în contextul marcării a 206 ani de la naşterea poetului ucrainean Taras Șevcenko, precum și a 156 de ani de la reînhumarea Marelui Kobzar, în mai 1861, pe colina Cernecea (Colina Taras) în apropierea orașului Kaniv.

Cu această ocazie, domnul Nicolae Miroslav Petrețchi a acordat un interviu Televiziunii Române, în care a evidențiat importanța lui Taras  Șevcenko pentru cultura ucraineană. Opera poetului național ucrainean rămâne un reper important pentru ucrainenii din întreaga lume, – a subliniat președintele Uniunii Ucrainenilor din România.

 

Citiți în continuare…

Share This