Cinstirea veteranilor de război și păstrarea tradițiilor la ucraineni

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

14 May, 2022

Unul dintre cele mai reprezentative evenimente desfășurate în memoria veteranilor de război a avut loc la data de 8 mai 2022, la sediul UUR din localitatea Poienile de sub Munte. Această acțiune a fost organizată de Uniunea Ucrainenilor din România, filiala Maramureș, și a avut ca scop comemorarea tuturor luptătorilor căzuți pe front, care s-au jertfit pentru poporul nostru.

Manifestarea a debutat cu deplasarea tuturor participanților la Monumentul din Poienile de sub Munte, unde s-au depus coroane de flori, iar părintele paroh ortodox al localității, Adrian Vișovan, a oficiat o slujbă de pomenire.

Printre invitați s-au numărat ansambluri folclorice și formații artistice din Maramureș, Timiș, Tulcea, Botoșani, Caraș Severin, Satu Mare și Suceava.

Cântecele patriotice nu au întârziat să răsune. Acestea au fost omagiul adus veteranilor de război, recunoștința și mulțumirea pentru că au apărat țara cu propriile puteri.

Citiți în continuare…

Share This