Elevii suceveni au marcat, pe 16 februarie, Ziua unității poporului ucrainean

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

În iarna anului 2022, tensiunile din estul Europei au captat atenția lumii, în special după avertismentele emise de serviciile de informații americane și vest-europene către Ucraina, indicând posibilitatea unei invazii ruse pe data de 16 februarie. Avertizarea a stârnit îngrijorare în societatea ucraineană, însă nu au fost adoptate imediat măsuri semnificative.

Pe măsură ce adevărul din spatele avertismentelor occidentale a devenit evident, președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyi, a propus ca această zi să fie consacrată drept o sărbătoare națională, marcând unitatea și solidaritatea națiunii.

Într-un gest de sprijin și respect pentru poporul ucrainean, elevii Școlii Gimnaziale Argel au dedicat lecții speciale acestui moment plin de încărcătură. Profesoara Cerasela Ciornei a oferit elevilor explicații privind simbolistica acestei zile, iar copiii au fost implicați în crearea de postere și colorarea imaginilor cu simbolurile Ucrainei. În același timp, elevii clasei a IV-a de la Școala Gimnazială Paltinu, sub îndrumarea profesoarei Constantina Bursuc, au confecționat “palmele solidarității” și au realizat un colaj plin de mesaje de încurajare.

În contextul războiului iminent, această zi a căpătat o semnificație deosebită, evidențiind lumii întregi determinarea ucrainenilor de a rămâne uniți și hotărâți să lupte pentru apărarea integrității și independenței țării lor.

Citiți în continuare…

,,Naș holos”, Nr. 359

,,Naș holos”, Nr. 359

În această ediție, puteți citi:  • Sărbătorirea centenarului Taras Șevcenko în Bucovina; • Prometeu al Pământului de...

Vilne slovo nr. 9-10, mai 2024

Vilne slovo nr. 9-10, mai 2024

În această ediție, puteți citi: • Uniunea Ucrainenilor din România își deschide oficial campania electorală; • Din...

Share This