Filiala Satu Mare a UUR a organizat concursul “Zâmbet de copil”

UUR

1 Jul, 2020

Recent, filiala Satu Mare a Uniunii Ucrainenilor din România, a organizat concursul de desene, poezii și cântece cu tema “Zâmbet de copil”. Acesta s-a desfășurat exclusiv online, iar premierea participanților a avut loc pe 28 iunie 2020.

La concurs au participat preșcolari și elevi care studiază limba ucraineană la Școala Gimnazială ”Gellert Sandor” din Micula, județul Satu Mare. Ei au realizat desene pe hârtie, tricouri și pietre și au înregistrat videoclipuri cu cântece și poezii în limba ucraineană.

Membrii Comitetului filialei Satu Mare și ai organizației Micula-UUR le-au oferit copiilor ghiozdane, pe care aceștia le vor putea folosi anul școlar viitor. Premierea a avut loc în prezența părinților, cu respectarea normelor de distanțare socială. Copiii au fost încântați de cadourile primite din partea Uniunii Ucrainenilor din România.

Scopul concursului “Zâmbet de copil” este de a promova abilitățile artistice ale copiilor, de a le cultiva și stimula creativitatea, imaginația și gustul estetic, dar mai ales dragostea față de limba maternă ucraineană.

Citiți în continuare…

Naș holos nr. 320, februarie 2021

Naș holos nr. 320, februarie 2021

În această ediție, puteți citi:  – Materiale dedicate celor 150 de ani de la nașterea Lesei Ukrainka; – „O, ce durere...

Share This