Filiala UUR-București a organizat „Zilele culturii ucrainene”

UUR

29 Jul, 2020

Sămbătă, 25 iulie 2020, la Muzeul Național al Satului, filiala București a Uniunii Ucrainenilor din România a organizat „Zilele culturii ucrainene”, la care au participat membri ai filialei UUR-București, reprezentanți ai muzeului, iubitori ai culturii ucrainene, invitați din Suceava și Maramureș, precum și jurnaliști, сu respectarea recomandărilor autorităților privind distanțarea socială.

La începutul evenimentului, participanții au vizitat casa ucraineană-huțulă din satul Breaza, județul Suceava, amplasată pe una din ulițele Muzeului Satului „Dimitrie Gusti” din București și expoziția de carte, ziare și reviste editate de Uniunea Ucrainenilor din România, organizată în aer liber.

Au urmat cuvinte de salut adresate de Mihai Traista, președintele filialei UUR-București, Aurelia Tudor, cercetătorul muzeului și Dan Ioan Marta, poet. Scriitorul Mihai Traista a vorbit despre activitatea UUR în domeniul culturii și a prezentat ziarele, revistele și cărțile UUR.

Evenimentul a continuat cu un frumos recital de muzică instrumentală, susținut de Natalia Pancec-Colotelo – vioară și de Dan Vasilescu – chitară.

La rândul lor, au cucerit publicul Ansamblul de dansuri „Cervona Kalena” din Negostina, județul Suceava, condus de Iulian Chideșa, Grupul vocal-instrumental „Tinerii huțuli” din Valea Vișeului, județul Maramureș, condus de Maria Papariga și micuța Andreea Iavorovschi, care a recitat o poezie în limba ucraineană.

Participanții au primit diplome pentru contribuția lor la păstrarea și promovarea culturii ucrainene.

Citiți în continuare…

Share This