Implicarea tinerilor membri ai UUR în viața culturală și socială a comunității

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

7 Sep, 2021

În perioada 1 – 4 septembrie, Comisia de tineret și sport a Uniunii Ucrainenilor din România a organizat o serie de întâlniri sub genericul ”Implicarea tinerilor membri ai UUR în viața culturală și socială a comunității din care fac parte”. 

Scopul  acțiunii a constat  în  motivarea  tinerilor să participe activ la activități comune și să fie implicați în viața culturală și socială a comunității din care provin. Organizatorii și-au propus ca, după finalizarea dezbaterilor, participanții să se întoarcă acasă cu noi idei care să contribuie la creșterea bunăstării comunității și, totodată, la păstrarea și perpetuarea obiceiurilor și tradițiilor, a limbii și culturii ucrainene.

Un accent deosebit a fost pus pe conștientizarea tinerilor asupra puterii pe care o dețin în cadrul comunității din care provin și pe identificarea nevoilor și elaborarea de proiecte, atât pentru tineri, cât și pentru comunitate, proiecte ce vor ajuta la menținerea vie a flăcării spiritului ucrainean.

La manifestarea tinerilor ucraineni a fost prezent și președintele UUR, deputatul Nicolae Miroslav Petrețchi. Acesta a subliniat rolul esențial al organizațiilor de tineret în dezvoltarea comunității și promovarea culturii, tradițiilor și valorilor naționale ucrainene. Președintele UUR a îndemnat tinerii la curaj, încredere în forțele proprii, asumare de răspundere și activism.

Citiți în continuare…

Share This