Masă rotundă cu tema: „Cântece și dansuri de pe Valea Ruscovei”

UUR

29 Apr, 2021

Marți, 27.04.2021, filiala UUR Maramureș a găzduit o masă rotundă cu tema: „Cântece și dansuri de pe Valea Ruscovei”. La eveniment au participat reprezentanți ai biroului local și membri ai organizației UUR din localitatea Ruscova.
 
Participanții au dezbătut teme precum: rolul cântecului și al dansului ucrainean pentru cultura ucraineană, importanța transmiterii din generație în generație a acestor valori culturale, modurile de promovare în trecut (în cadrul șezătorilor și al nunților) și în prezent (în cadrul unor manifestații culturale, organizate cu precădere de Uniunea Ucrainenilor din România).
 
De asemenea, au fost vizionate mai multe materiale video tematice, înregistrate în anii trecuți, dedicate tradițiilor și obiceiurilor ucrainene din Maramureș, comori ale tezaurului etno-cultural ucrainean. Toți cei prezenți au subliniat importanța continuării unor astfel de acțiuni, arătându-și preocuparea pentru păstrarea și transmiterea tradițiilor, obiceiurilor, cântecelor și dansurilor ucrainene de la o generație la alta, în vederea consolidării în timp a identității culturale și spirituale a ucrainenilor din România.

Citiți în continuare…

Share This