Mesaj de felicitare al UUR cu ocazia începerii noului an școlar

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

14 Sep, 2020

Stimați profesori, dragi elevi și părinți,
Începutul anului școlar este un moment de mare bucurie, emoții diferite și speranțe. Deși acest an școlar este unul deosebit, cu mai multe incertitudini, temeri și provocări deosebite pentru toți, suntem convinși că printr-un efort comun vom depăși cu bine această perioadă și vom avea realizări deosebite și experiențe frumoase.
Le dorim elevilor un an școlar plin de reușite, cu rezultate cât mai bune, mult succes, sănătate şi spor la învățătură. Cadrelor didactice le mulțumim pentru munca neobosită, pentru dăruirea cu care transmit cunoștințe copiilor și le insuflă calități morale, indiferent de dificultățile prin care trece România.
Vă îndemnăm pe toți să respectați regulile impuse pentru asigurarea unui mediu de învățare sănătos și sigur. Fie ca noul an școlar să aducă personalului didactic, copiilor şi părinților bucurii, satisfacții și împliniri!
Uniunea Ucrainenilor din România va susține în continuare învățământul în limba ucraineană, prin organizarea de concursuri tematice pentru copii și tineret, de consfătuiri ale cadrelor didactice pentru învățământul ucrainean din România, prin implicarea în organizarea și desfășurarea olimpiadei de limbă și literatură ucraineană, implementarea de proiecte privind modernizarea și dotarea grădinițelor și școlilor, organizarea de competiții sportive și tabere pentru copii în România și în străinătate, precum și prin sprijinirea elevilor ucraineni cu burse, echipamente și rechizite școlare.
Mult succes tuturor!

Citiți în continuare…

Share This