Mesajul Uniunii Ucrainenilor din România cu ocazia începerii noului an școlar

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

13 Sep, 2021

Prima zi de școală este mereu încărcată cu multă emoție, un prilej de reîntâlnire cu bucurie și speranță.

Cu ocazia începerii noului an școlar, Uniunea Ucrainenilor din România le dorește tuturor elevilor reușite, satisfacții, bucurii și experiențe frumoase!  

UUR a susținut mereu și va susține în continuare excelența în educație prin promovarea și sprijinul financiar acordat elevilor care obțin performanțe deosebite la olimpiade și concursuri școlare, menite să faciliteze comunicarea în limba maternă și să promoveze valorile și tradițiile naționale în rândul ucrainenilor din România.

Transmitem tuturor educatorilor, învățătorilor și profesorilor care predau limba/în limba ucraineană, multă sănătate se putere de muncă și le mulțumim pentru eforturile, devotamentul, pasiunea, dăruirea și răbdarea cu care au format atâtea generații!

Vom sprijini, de asemenea, școlile unde se predă limba ucraineană, care contribuie la păstrarea și promovarea identității culturale, etnice și lingvistice a minorității ucrainene.

Citiți în continuare…

Share This