N. M. Petrețchi: UUR se pune în totalitate la dispoziția refugiaților

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

În paralel cu colectarea ajutoarelor umanitare destinate refugiaților din Ucraina, Uniunea continuă acțiunile umanitare și de sprijin pentru refugiați. Astfel, Uniunea și-a triplat numărul de locuri de cazare şi masă, care sunt puse la dispoziția cetățenilor ucraineni afectați de război, până în prezent, la sediile Uniunii, beneficiarii serviciilor de cazare și masă fiind peste 700 de persoane, fără să-i menționăm pe cei care au fost cazați la membrii Uniunii.

În colaborare cu structurile de specialitate, la sediile Uniunii aflate la granița României cu Ucraina, copiii și adulții beneficiază de servicii medicale și consiliere psihologică, aceștia având acces și la bibliotecile care conțin ghiduri de conversație român-ucrainean și ucrainean-român, cărți și reviste în limba ucraineană, inclusiv pentru copii, care pot fi distribuite, la cerere, în toată țara.

De asemenea, UUR a pus și pune în continuare la dispoziția refugiaților ucraineni, cu titlu gratuit, mijloace de transport, inclusiv până la Ambasada Ucrainei de la București, astfel încât cei care au probleme cu actele de identitate să și le poată rezolva cât mai repede.

Totodată, Uniunea Ucrainenilor din România se implică în campania demarată de Agenția națională împotriva traficului de persoane, asigurând traducerea și distribuirea la punctele de trecere a frontierei a materialelor informative, în vederea conștientizării riscurilor asociate traficului de persoane.

În baza parteneriatului cu Radio România, reprezentanții UUR distribuite și flyere cu informații referitoare la frecvențele pe care posturile teritoriale transmit buletine de știri în limba ucraineană, cu informații importante pentru refugiați, realizate de Radio România Internațional. Concomitent, UUR în parteneriat cu TVR asigură pentru refugiații ucraineni difuzarea știrilor în limba ucraineană la nivel național.

Amintim că Uniunea Ucrainenilor din România a deschis, la data de 24 februarie 2022, fondul „Pentru pacea în Ucraina și solidaritate cu poporul ucrainean”, în vederea acordării de sprijin umanitar cetățenilor ucraineni din zonele afectate de conflict, la care pot contribui toți cei care vor să dea o mână de ajutor poporului ucrainean. 

https://www.stiripesurse.ro/mesaj-al-deputatului-nicolae-miroslav-petretchi-din-partea-ucrainenilor-din-romania-uur-se-pune-in-totalitate-la-dispozitia-refugiatilor_2295580.html

Citiți în continuare…

Share This