Perpetuarea limbii și a tradițiilor ucrainene în cadrul tinerelor familii mixte

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Perpetuarea limbii și a tradițiilor ucrainene în cadrul tinerelor familii mixte româno- ucrainene fost tema unui eveniment organizat, pe 15 octombrie, la Sibiu, de către tineretul filialei Timiș a UUR.

Dificultățile familiilor multiculturale, impactul problemelor multiculturale asupra indivizilor sau cum poate terapia să ajute la rezolvarea dificultăților multiculturale au fost doar câteva teme abordate sub atenta coordonare a unui psihanalist. De altfel, conferința, pornită de la un studiu de caz, a beneficiat de sfaturile și recomandările specialistului pentru bunul trai și armonie într-o familie româno-ucraineană.

Pentru ca și copiii familiilor mixte să se poată bucura, alături de părinții lor, participanții au fost într-o deplasare la Avrig, unde au vizitat Palatul Brukenhtal. Cu toții au dorit să cunoască o parte din istoria zonei și au vizitat expoziția medievală și exponatele de sticlă. În gradina Palatului Brukenthal, cei mici au interacționat prin jocuri și s-au bucurat de festivalul de toamnă organizat în această perioadă, apoi excursia a continuat la lacul Bâlea.

Deși vremea a fost destul de rece, peisajele unice și legăturile care s-au creat între participanți au conturat un eveniment de succes al tinerilor ucraineni din Timiș care, cu acest prilej, au centralizat și dorințele participanților legate de buna funcționare a organizației din care fac parte.

Citiți în continuare…

,,Naș holos”, Nr. 359

,,Naș holos”, Nr. 359

În această ediție, puteți citi:  • Sărbătorirea centenarului Taras Șevcenko în Bucovina; • Prometeu al Pământului de...

Vilne slovo nr. 9-10, mai 2024

Vilne slovo nr. 9-10, mai 2024

În această ediție, puteți citi: • Uniunea Ucrainenilor din România își deschide oficial campania electorală; • Din...

Share This