Prăznuirea hramului bisericii “Nașterea Maicii Domnului” din Rogojești, jud. Botoșani

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

9 Sep, 2021

Miercuri, 8 septembrie, Filiala UUR Botoșani a organizat un eveniment festiv cu prilejul prăznuirii hramului bisericii “Nașterea Maicii Domnului” din satul Rogojești, comuna Mihăileni, cu populație majoritar ucraineană.

După încheierea slujbei religioase a avut loc un program artistic, susținut de fanfara “Florile Bucovinei” (juniori), “Florile Bucovinei” (seniori) și grupul vocal din Paltinu, care au încântat publicul prezent cu câteva zeci de piese din repertoriul bogat cuprinzând diverse melodii și cântece populare ucrainene.

La eveniment au participat președintele Filialei Botoșani a UUR, Victor Semciuc, consilierul local al UUR, Dumitru Iavorenciuc, prof. Paul Bilocopetiuc, alături de numeroși localnici și oaspeți din localitățile învecinate.

Tot în cadrul evenimentului, tânăra pictoriță Ilinca Ciubotariu, eleva în clasa a VIII-a la Liceul de artă Ștefan Luchian din Botoșani, a expus câteva lucrări din portofoliul său artistic.

Filiala UUR Botoșani, împreuna cu preotul paroh Ioan Flaviu Rus, a asigurat tot ceea ce a fost necesar pentru ca evenimentul să se desfășoare în cele mai bune condiții, oferind şi masa  pentru invitați.

Citiți în continuare…

Share This