Reuniunea tineretului ucrainean ”Întâlnirea tinerilor ucraineni din România”

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

În perioada 15-17 decembrie, Comisia pentru Tineret și Sport a Uniunii Ucrainenilor din România a organizat în municipiul Oradea, județul Bihor, a doua serie de întâlniri dedicate tinerilor ucraineni, sub genericul ”Întâlnirea tinerilor ucraineni din România”.

La reuniune au participat președintele comisiei Mihai-Ciprian Lușcan, președintele organizației UUR-Bihor Lavinia Pasenciuc, președintele UUR Nicolae-Miroslav Petrețchi, în calitate de invitat special, alături de tineri din toate județele României în care locuiesc compact etnici ucraineni, respectiv Maramureș, Satu Mare, Bihor, Suceava, Arad, Timiș, Caraș Severin, Tulcea și  municipiul București.

Reuniunea a fost structurată pe două secțiuni: prima dedicată dezvoltării competențelor de management de proiect, moderată de doctorandul Alexandru Mocernac, iar cea de-a doua a avut ca temă stimularea participării tinerilor la viața socială, culturală și artistică.

În urma întâlnirilor și discuțiilor foarte eficiente s-a realizat o rețea de networking solidă, care să permită dezvoltarea și consolidarea competențelor tinerilor, precum și o comunicare mai eficientă atât în interiorul, cât și între organizațiile de tineret din cadrul UUR. Au fost discutate și mai multe propuneri de activități viitoare ce urmează a fi organizate de tineretul ucrainean din România.

Prezent la întâlnire, președintele UUR, deputatul Nicolae-Miroslav Petrețchi, a subliniat faptul că tinerii reprezintă un element principal în ceea ce privește influența asupra vieții comunității din care provin, având un rol cheie în ceea ce privește dezvoltarea și perpetuarea tradițiilor, culturii și valorilor național ucrainene. Totodată, acesta i-a asigurat pe toți participanții de întreg sprijinul său.

Citiți în continuare…

Share This