Spiritualitate ortodoxă ucraineană în municipiul Suceava

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

1 Jul, 2021

Parohia ucraineană misionară „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din municipiul Suceava a organizat marți, 29 iunie 2021, un amplu eveniment sub genericul ”Spiritualitate ortodoxă ucraineană în municipiul Suceava”.

Scopul acestei manifestări este promovarea valorilor culturale și spirituale ale etniei ucrainene din zonă, precum și revigorarea și conștientizarea identității etnice și promovarea tradițiilor și obiceiurilor.

O slujbă religioasă bilingvă a fost oficiată la altarul de vară de un sobor de preoți, invitați din parohiile localităților Negostina, Bălcăuți, Mărițeia Mică, Gropeni, Vâlcele, Paltinu, precum  și preoți din delegația Mitropoliei Cernăuților și a Bucovinei, din Ucraina.

În cuvântul adresat mulțimii de credincioși, preotul paroh Mihai Maghiar a vorbit despre rolul bisericii și al tradițiilor, ca parte importantă a spiritualității ortodoxe ucrainene, și a mulțumit președintelui Filialei UUR-Suceava Ilie Sauciuc și doamnei inspector Lucia Mihoc pentru susținerea acestui proiect important, realizat de Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” în colaborare cu Uniunea Ucrainenilor din România.

La sărbătoarea bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din cartierul sucevean Zamca a participat și Primarul municipiului, Ion Lungu, care a amintit că municipalitatea a sprijinit construirea  acestui frumos lăcaș de cult și a noii clădiri a altarului de vară. La eveniment au fost prezenți numeroși credincioși din parohie și din satele ucrainene învecinate.

Citiți în continuare…

Share This