UUR a înregistrat un succes istoric la alegerile locale din 27.09.2020

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

RADA anunță oficial întreaga comunitate ucraineană din România că la aceste alegeri candidații UNIUNII noastre au obținut cele mai bune rezultate, din anul 1996 și până în prezent, adjudecându-și 40 de locuri de consilieri locali, față de 13 consilieri aleși în 2016, doborând recordul din legislaturile anterioare. Acestei creșteri de aproximativ 300%  (față de anul 2016) i se adaugă obținerea, pentru întâia oară, a unui portofoliu de primar, în persoana domnului Ivan Brînzaniuc, pentru comuna Remeți, județul Maramureș. CONSILIUL UNIUNII îi felicită călduros pe acești militanți performanți, ca și pe ceilalți candidați, pentru strădania lor și mulțumește electoratului pentru încrederea acordată, asigurându-l, totodată, că nu va fi dezamăgit.

Meritul candidaților este cu atât mai notabil, cu cât nu s-au lăsat antrenați în polemici nedemne. Această ultimă campanie electorală, caracterizată de analiști ca fiind dintre cele mai murdare, s-a manifestat ca atare și prin atacuri josnice la adresa U.U.R. Nu am coborât la nivelul lor. I-am ignorat, fiind încrezători în buna reputație a reprezentanților noștri și în discernământul alegătorilor, iar rezultatul se vede: Câinii latră, ursul merge.

Rezultatele foarte bune marchează sfârșitul multor ani de apatie, de autosuficiență, ani în care ne-am complăcut ca excelenții gospodari ucraineni să fie racolați de partide politice, acceptând ca pe o fatalitate că noi suntem o formațiune mai mult decorativă. Iată că electoratul nu aștepta asta! Iată că electoratul dorea oameni noi, implicare, responsabilitate.

Rezultatul ne bucură, dar ne și obligă. Forurile de conducere ale U.U.R., demnitarii propuși de UNIUNE în structurile autorităților publice vor trebui să îi sprijine direct și continuu pe aleșii noștri locali, să-și îndeplinească promisiunile făcute în campania electorală.

Fie ca ziua de 27 septembrie 2020 să marcheze nu o culme în activitatea U.U.R., ci începutul unei noi perioade prolifice a organizației noastre!

Citiți în continuare…

Share This