UUR continuă să se implice în campanii de împădurire și ecologizare

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Uniunea Ucrainenilor din România s-a alăturat acțiunii de împădurire, organizate de Instituția Prefectului-Județul Maramureș și Direcția Silvică Maramureș, din respect și prețuire pentru natură.

Activitatea a avut loc în locul Poiana lui Dumitru, aflat în raza Ocolului Silvic Firiza. Au fost plantați aproximativ 1500 de puieți din speciile molid, paltin și frasin.

Astfel de activități sunt organizate pentru a determina și impulsiona cetățenii sa participe la astfel de acțiuni, și de a conștientiza ca natura este vitala pentru noi și trebuie respectata.

La aceasta acțiune au mai participat senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, domnul Radu Trufan, reprezentanți ai structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale, decanul Baroului Maramureș, domnul Florin Andreicuț, precum si reprezentanți ai Serviciului Public Județean Salvamont.

Amintim că în contextul defrișării și degradării pădurilor, precum și al poluării râurilor, organizația de tineret a UUR a demarat în 2021 o amplă campanie de ecologizare a cursurilor de apă și lucrări de împădurire, în localitățile din România cu populație preponderent ucraineană.

Citiți în continuare…

Share This