UUR subliniază importanța declarării identității etnice, lingvistice și religioase

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

În România se desfășoară cea de-a treia și ultima etapă a Recensământului Populației și Locuințelor, în care recenzorii se vor deplasa pe teren pentru colectarea datelor.

Uniunea Ucrainenilor din România amintește că fiecare etnic ucrainean din România trebuie să conștientizeze importanța declarării identității sale etnice, lingvistice și religioase, aspecte ce vor avea un impact determinant pentru comunitate din punct de vedere al fundamentării politicilor guvernamentale, atât la nivel central, cât și local, precum și al dezvoltării teritoriale, în anii următori.

Este important ca în urma acestui proces complex, imaginea de ansamblu a comunității ucrainene din România să fie una reală și transparentă, în care fiecare persoană să se regăsească prin posibilitatea de a răspunde sincer și corect la toate întrebările din formular, inclusiv la cele legate de religie și apartenența etnică.

Amintim că recenzorii, care vor putea fi identificați în baza unei legitimații, nu vor avea asupra lor chestionare pe hârtie, ci vor folosi tablete. Potrivite site-ului recensamantromania.ro, ei vor completa față în față câte un chestionar pentru acele gospodării în care, deşi au participat la autorecenzare, unii membri au completat prea puţine răspunsuri, astfel încât chestionarele respective nu au fost validate. De asemenea, vor merge şi în acele gospodării ai căror membrii, deşi au fost preînregistraţi pentru autorecenzare, nu au finalizat procedura. Participarea la recensământ este obligatorie prin lege.

Nu ezitați, exprima-ți-vă identitatea!

Citiți în continuare…

Share This