Vizită de lucru a președintelui UUR N.M. Petrețchi în judeţul Maramureș

UUR

4 Aug, 2020

Luni, 3 august 2020, președintele Uniunii Ucrainenilor din România, domnul Nicolae Miroslav Petrețchi, a avut o întâlnire de lucru cu însărcinatul cu afaceri a.i. al Ucrainei în România, domnul Paun Rohovey, aflat într-o vizită  în județul Maramureș, şi cu prefectul județului, domnul Nicolae-Silviu Ungur.

Principala temă a discuției a fost situația Liceului Pedagogic cu predare în limba ucraineană “Taras Șevcenko” din Sighetu Marmației.

În cadrul întâlnirii, la care au participat, de asemenea, directorul și profesorii unității de învățământ, au fost discutate perspectivele de dezvoltare a liceului, precum și asigurarea resurselor educaționale, necesare profesorilor și elevilor.

Ambasada Ucrainei în România, în parteneriat cu Uniunea Ucrainenilor din România, a donat Liceului “Taras Şevcenko” și școlilor din localitățile ucrainene Remeți, Rona de Sus, Bistra, Repedea, echipamente tehnice (laptopuri, tablete, televizoare) și materiale didactice liceului pedagogic, în cadrul programului de sprijin pentru ucrainenii din afara granițelor.

Tot luni Nicolae Miroslav Petreţchi a participat la întâlnirea de lucru între delegația Ambasadei Ucrainei în România și Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Valer Zetea, la care a fost prezent şi prefectul Ioan-Silviu Ungur. Au fost discutate și convenite o serie de măsuri care vizează buna funcționare a liceului ”Taras Șevcenko” din Sighetu Marmației, precum și a altor instituții de învățământ din zonă în care funcționează secții ucrainene sau unde se predă limba ucraineană.

Marți, 4 august, reprezentanții UUR și șeful misiunii diplomatice a Ucrainei la București au avut o întâlnire cu directorii școlilor din mai multe localități ucrainene din Maramureș. Participanții la discuții au abordat probleme actuale cu care se confruntă unitățile de învățământ în care se predă limba ucraineană şi au analizat soluţii pentru dezvoltarea calitativă a actului educaţional.

Ulterior, în prezența distinșilor oaspeți în comuna Rona de Sus a fost inaugurat un nou teren public de sport multifuncțional.

Citiți în continuare…

Clopoțel nr. 161, septembrie 2020

Clopoțel nr. 161, septembrie 2020

În această ediție, puteți citi:  – Poeziile „Controversă”, „Nu e un vis”, „Sărbătoare” ,„Vino, vino, sturzule” de...

Share This