Ziua camășii brodate și a cusăturilor ucrainene la București

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Filiala București a Uniunii Ucrainenilor din România a marcat „Ziua cămășii brodate și a cusăturilor ucrainene” în zilele de 23 și 26 mai 2021.  

Evenimentul a debutat cu o prezentare de cămăși și cusături ucrainene, realizată în format powerpoint, precum și a albumului Miroslavei Șandru, intitulat „Cusături huțule”. Participanții au avut, de asemenea, oportunitatea de a se bucura de un recital poetic, la care au participat poeții Tudorel Ciobotaru, Ingrid Andrada Maran, Cecilia Maran, Daniela Toma, Ionuț Calotă, Cornel Octavian, Cătălin Codru, cantautorul Traian Chiricuța și actorii Magda Băcescu, Ștefan Apostol și Vasile Toma, toți fiind membri simpatizanți ai UUR.

A doua parte a evenimentului, deschisă de vicepreședintele UUR Bogdan Moisei, a avut loc în ziua de 26 mai, şi a avut ca temă centrală de discuție „Cămașa populară – simbol al poporului ucrainean”. Simbolistica cusăturilor ucrainene şi semnificația acestora au fost prezentate într-o comunicare științifică de redactorul șef al revistei literare „Naș holos”, Irina Moisei.

Notele de final au fost oferite de cântăreața ucraineană Alina Bosovici și ansamblul Filialei UUR București „Zorea”, care au încântat auditoriul cu un recital de muzică ucraineană.

Citiți în continuare…

Vilne slovo nr. 9-10, mai 2024

Vilne slovo nr. 9-10, mai 2024

În această ediție, puteți citi: • Uniunea Ucrainenilor din România își deschide oficial campania electorală; • Din...

Share This