Ziua Independenței Ucrainei – 24 august, marcată de UUR-Tulcea

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Filiala Tulcea a Uniunii Ucrainenilor din România a marcat, pe 24 august, printr-un eveniment special desfășurat la sediul său, 32 de ani de la proclamarea independenței Ucrainei, în anul 1991, moment care simbolizează sfârșitul definitiv al ocupației sovietice în Ucraina.

    Membrii filialei au sărbătorit acest moment important al istoriei ucrainene în compania unor invitați speciali din diverse comunități locale și culturale, cu atât mai mult cu cât, pentru al doilea an consecutiv, sărbătoarea majoră a Ucrainei este umbrită de războiul declanșat de Rusia.

     La eveniment au participat membrii din organizațiile locale din Fântâna Mare, Chilia Veche, Telița, Crișan, Murighiol, Ciucurova și Tulcea, care s-au unit pentru a sărbători și reflecta asupra drumului parcurs de Ucraina în cei 32 de ani.

    În spirit de sprijin și solidaritate, reprezentanții comunităților de aromâni- Constantin Popescu și Mihaele Buda, Salvatore Vals – din comunitatea italiană și Menat Negivan din partea Uniunii Democrate Turce din România, au fost, de asemenea, printre cei care au răspuns invitației.

  Evenimentul a fost onorat și de prezența doamnei Liliana Ivanova, director al HUB-ului umanitar de la Isaccea, și a tatălui său, Nikolay Belaly. În discursul său emoționant, domnul Belaly a evidențiat importanța solidarității și eforturilor colective depuse pentru sprijinirea refugiaților ucraineni aflați în județul Tulcea.

      Prestația muzicală a Grupului Zadunaiska Sici, din cadrul organizației locale Tulcea, a adus o notă de adâncă emoție și a conturat o atmosferă plină de speranță că Ucraina va învinge și pacea se va instaura în întreaga țară, în hotarele ei firești.

      Prin acest eveniment, Filiala Tulcea a Uniunii Ucrainenilor din România a transmis un puternic mesaj de solidaritate și sprijin pentru independența Ucrainei, în special în aceste momente dificile în care armata ucraineană se luptă pentru eliberarea teritoriilor ocupate de forțele ruse.

Citiți în continuare…

Share This