Сoncurs culinar organizat de Filiala Galați a UUR în pădurea Gârboavele

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

„Bucătăria ucraineană – concurs culinar”, o activitate care a adunat peste 100 de participanți a avut loc, pe 20 mai, în peisajul idilic al Pădurii Gârboavele. Evenimentul, organizat de Filiala Galați a Uniunii Ucrainenilor din România, a fost gândit sub forma unui picnic unde joaca, distracția, buna dispoziție și sentimentul comuniunii au fost ingredientele unui timp valoros petrecut în comunitate.

     Cele zece familii înscrise în competiție au prezentat preparatele, concursul debutând cu o degustare a deliciilor tradiționale: colțunași, clătite cu diverse umpluturi, sarmale cu smântână, pâine cu slănină adusă tocmai din Ucraina și alte specialități culinare care au încântat simțurile participanților.

     Părinții i-au implicat pe copii în procesul de gătit, fiind conștienți că aceste activități au multiple beneficii pentru cei mici, stimulându-le creativitatea, curiozitatea, răbdarea, și contribuind la dezvoltarea unor obiceiuri alimentare sănătoase.

      Un moment special a fost reprezentat de doi frați care au gătit singuri, având în vedere că unul dintre părinți suferă de o boală gravă. Câștigătoare a fost o doamnă care a surprins juriul cu clătite în culorile steagului ucrainean. Toți participanții au primit diplome și cărți bilingve oferite de Uniunea Ucrainenilor din România.

    Cultura și gastronomia s-au împletit armonios în Pădurea Gârboavele, într-o sărbătoare a tradițiilor, a bucuriei și a valorilor comunității ucrainene din Galați. Activitățile culinare au adus împreună părinți și copii și le-au oferit ocazia comuniunii cu natura și descoperirea bogăției gastronomice a culturii ucrainene.

Citiți în continuare…

Share This