Excursie tematică pentu 45 de elevi de la Școala Gimnazială Șerbăuți, jud. Suceava

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

 „Interculturalitate și natură”- așa s-a intitulat excursia tematică oferită în săptămâna altfel unui grup format din 45 de elevi, care studiază limba ucraineană, și cinci cadre didactice însoțitoare de la Școala Gimnazială Șerbăuți, Suceava.

    Cu sprijinul președintelui UUR, Nicolae Miroslav Petrețchi, al președintelui UUR Suceava, Ilie Sauciuc, și la inițiativa prof. Mazureac Alina- președinte UUR Șerbauți, în colaborare cu Școala Gimnazială Șerbăuți, reprezentată de directorul Silvia Boiciuc, copiii au avut parte de una dintre cele mai încântătoare și bogate experiențe.

       Excursia tematică a fost o aventură de neuitat în natură, cu un traseu de basm care a început în Suceava și a continuat către Târgu-Neamț, Cheile Bicazului, Lacul Roșu, Mănăstirea Petru Vodă, Parcul Natural Vânători Neamț și Mănăstirea Neamț. Elevii de gimnaziu au fost extrem de încântați de plimbarea cu vaporașul pe Lacul Roșu, unde au aflat legende și povestiri fascinante ale locurilor.

     Momentul întâlnirii cu turma de zimbri din rezervația naturală Vânători Neamț a fost o experiență unică, pe care copiii o vor păstra în memoria lor pentru totdeauna. Superba panoramă a orașului Piatra Neamț, văzută din telegondolă, i-a fermecat pe toți cei prezenți. În plus, elevii au avut parte de momente pline de spiritualitate, înălțând o rugăciune la racla cu moaștele Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț, fiu al Ucrainei și părinte duhovnicesc al Moldovei, lauda monahismului ortodox și stareț sfânt al Mănăstirii Neamț. Această raclă se afla alături de cea a Sfântului Necunoscut.

       Locurile de o frumusețe naturală impresionantă și cele de interes cultural le-au adus copiilor bucuria conectării cu natura și cu tradițiile locale, într-o activitate extracurriculară care le-a deschis apetitul pentru cunoaștere și i-a relaxat.

Citiți în continuare…

,,Naș holos”, Nr. 365

,,Naș holos”, Nr. 365

În această ediție, puteți citi:  • Taras Șevcenko și Bucovina (V); • Mitropolitul Andrey Sheptytsky și scriitorii...

Share This