UUR a fost prezentă la Academia de Vară Interetnică, organizată de DRI

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Academia de Vară Interetnică, eveniment organizat sub egida Festivalului Intercultural ProEtnica, inițiat de Departamentul pentru Relații Interetnice, s-a desfășurat la Sighișoara în perioada 28 august- 1 septembrie, iar Uniunea Ucrainenilor din România a fost reprezentată cu mândrie de studenții Mihaela Nistor și Stepan Traista.

În cadrul acestor discuții, studenții ucraineni și-au expus opiniile asupra colaborării interetnice și a implicării tinerilor în comunitățile lor și au reușit să aducă o perspectivă unică, specifică minorității ucrainene, asupra provocărilor generale cu care se confruntă organizațiile minorităților și asociațiile culturale din România. Prin această abordare, au subliniat dificultățile întâmpinate, dar și soluțiile posibile, evidențiind astfel importanța unei colaborări interetnice reale și eficiente.

De asemenea, au accentuat contribuția semnificativă a UUR în susținerea tinerilor din comunitatea ucraineană, prin diverse proiecte menite să promoveze activitățile acestora. Implicarea Uniunii demonstrează un angajament constant în dezvoltarea unei identități etnice puternice și în stimularea participării active a tinerilor la viața comunității, oferindu-le resursele și sprijinul necesar pentru a se afirma în cadrul unei societăți multiculturale.

Academia de Vară Interetnică a fost un cadru ideal pentru schimbul de idei și valori, contribuind la formarea legăturilor de cooperare și prietenie între participanți. Evenimentul a fost marcat de prezența unor personalități de seamă, precum subsecretarul de stat în Ministerului Culturii, Irina Marin-Cajal, subsecretarii de stat ai Departamentului pentru Relații Interetnice, Dincer Geafer și Thomas Șindilariu, și președintele Asociației Centrului Educațional Interetnic pentru Tineret, Volker Reiter, care au subliniat importanța inițiativei și au oferit sprijin tinerilor prezenți.

Programul Academiei a inclus și conferințe tematice susținute de experți din diverse domenii. Prin participarea la eveniment, Uniunea Ucrainenilor din România continuă să demonstreze angajamentul său în promovarea identității etnice și în susținerea implicării active a tinerilor în viața comunității.

Citiți în continuare…

,,Naș holos”, Nr. 365

,,Naș holos”, Nr. 365

În această ediție, puteți citi:  • Taras Șevcenko și Bucovina (V); • Mitropolitul Andrey Sheptytsky și scriitorii...

Share This