A treia zi a Summit-ului Liderilor Congresului Mondial la Ucrainenilor

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Cea de-a treia zi a Summitului Liderilor Congresului Ucrainenilor, care reunește peste 200 de lideri din comunitățile ucrainene din 55 de țări de pe 5 continente, a fost dedicată mai multor teme importante pentru ucrainenii de pretutindeni și formulării de concluzii:

Consolidarea unității și cooperării în cadrul rețelei globale a comunităților ucrainene: modalități prin care comunitățile ucrainene de pretutindeni pot fi coagulate în jurul CMU și organizațiilor sale și interacțiunea cu alte instituții, inclusiv cu bisericile și misiunile diplomatice ucrainene.

Privire în viitor: „Forța unității – împreună spre victorie și reconstrucție”: concluzii și prezentarea rezultatelor Summit-ului Liderilor CMU.

Participanții au elaborat și aprobat ”Foaia de parcurs 2024 – 2027”, ce conține principalele obiective şi principiile care vor ghida activitatea Congresului Mondial al Ucrainenilor în următorii trei ani, axată pe trei priorități majore: victoria Ucrainei, reconstrucția Ucrainei și o comunitate ucraineană puternică. 

Această zi, cu multe discuții constructive  și interacțiuni, a evidențiat angajamentul comun pentru consolidarea și promovarea valorilor și intereselor comunităților ucrainene la nivel global. Continuăm să lucrăm împreună pentru un viitor mai stabil și mai prosper pentru ucrainenii de pretutindeni!

Citiți în continuare…

,,Naș holos”, Nr. 359

,,Naș holos”, Nr. 359

În această ediție, puteți citi:  • Sărbătorirea centenarului Taras Șevcenko în Bucovina; • Prometeu al Pământului de...

Vilne slovo nr. 9-10, mai 2024

Vilne slovo nr. 9-10, mai 2024

În această ediție, puteți citi: • Uniunea Ucrainenilor din România își deschide oficial campania electorală; • Din...

Share This