Campanie de promovare a Secției Ucrainene din cadrul Liceului “Iulia Hasdeu”

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Cazare gratuită, premii în bani și posibilitatea obținerii de burse prin participarea la concursuri la nivel județean sau național sunt doar câteva dintre facilitățile pe care Uniunea Ucrainenilor din România le pune la dispoziția elevilor care studiază limba maternă.

Campania de Promovare a Secției de Limba Ucraineană din cadrul Liceului Teoretic “Iulia Hasdeu” din Lugoj a debutat oficial în județul Timiș. Delegația, formată din reprezentanți ai UUR și conducerea liceului, a prezentat oferta educațională în cadrul unităților de învățământ gimnaziale timișene.

Președintele Filialei Timiș a Uniunii Ucrainenilor din România, inspector școlar pentru minoritatea ucraineană, prof. Maria Szabo-Condrei, a condus delegația, alături de directorul liceului, prof. Anda Ursulescu Lungu, și profesoarele Gabriela Ivanciu și Violeta Manzur.

Oferta educațională pentru anul 2024-2025 a fost prezentată amănunțit, pe videoproiector, și a evidențiat facilitățile de cazare gratuită, premii în bani și obținerea de burse prin participarea la concursuri la nivel județean sau național oferite de Uniunea Ucrainenilor din România.

Președinta Filialei UUR Timiș, Maria Szabo-Condrei, a vorbit elevilor despre oportunitățile deosebite oferite de secția de limba ucraineană, subliniind importanța promovabilității de 70% la examenul de Bacalaureat în anul precedent și participarea a peste 100 de elevi la concursurile pentru locurile disponibile în anul școlar 2023-2024.

Delegația din sistemul de învățământ liceal a fost primită cu interes de către directorii școlilor partenere: prof. Ramona Escariu- Școala Gimnazială Bethausen, prof. Ionel Petrea- Școala Gimnazială Bârna, prof. Nicolae Benzar- Școala Gimnazială Știuca, prof. Emilia Goian- Școala Gimnazială Gavojdia și prof. Dorina Stan- Școala Gimnazială Darova.

Liderii unităților școlare au lăudat inițiativa UUR, care vine în sprijinul elevilor de etnie ucraineană și nu numai, și au exprimat recunoștința față de contribuția adusă de Liceul Teoretic “Iulia Hasdeu” în domeniul educației de calitate, instituție cu o reputație remarcabilă și o tradiție de 120 de ani în domeniul învățământului.

Citiți în continuare…

Share This