Concurs de atletism pentru copii, organizat de Filiala Caraș-Severin a UUR

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Peste 60 de copii au luat startul duminică, 25 iunie 2023, la prima ediție a Concursului de atletism desfășurat pe Stadionul CFR din municipiul Caransebeș, organizat de Filiala Caraș-Severin a UUR, sub directa coordonare a campioanei României la maraton și semi-maraton, de naționalitate ucraineană, Liliana Dragomir, și a antrenorului Călin Dragomir.

Competiția a inclus două probe, viteză și rezistență, pentru fete și băieți, adaptate pentru 3 categorii de vârstă. Mai exact, proba de viteză 30 m pentru 3 – 6 ani și 7 – 10 ani, precum și  60 m pentru 11 – 14 ani. Grupele pentru proba de rezistență au fost: 3 – 6 ani pentru 200 m, 7 -10 ani pentru 400 m și 11 – 14 ani pentru 600 m.

Scopul acțiunii a fost de a aduce împreună copiii ucraineni, și nu numai, pentru a le cultiva dragostea pentru sport și mișcare. Câștigătorii primelor trei locuri, de la fiecare categorie, au fost recompensați cu medalii, diplome și premii în bani.

Citiți în continuare…

,,Naș holos”, Nr. 359

,,Naș holos”, Nr. 359

În această ediție, puteți citi:  • Sărbătorirea centenarului Taras Șevcenko în Bucovina; • Prometeu al Pământului de...

Vilne slovo nr. 9-10, mai 2024

Vilne slovo nr. 9-10, mai 2024

În această ediție, puteți citi: • Uniunea Ucrainenilor din România își deschide oficial campania electorală; • Din...

Share This