Festivalul de muzică și poezie religioasă ucraineană, ediția a V-a

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Sâmbătă, 16 octombrie, Comitetul Filialei București a Uniunii Ucrainenilor din România a organizat cea de-a V-a ediție a Festivalului de muzică și poezie religioasă ucraineană ”Acoperă-ne pe noi cu Acoperământul Tău, Preasfântă Fecioară”.

În deschiderea evenimentului, președintele Filialei București a UUR, Mihai Traista, a transmis salutul președintelui UUR, deputatul Nicolae Miroslav Petrețchi și a vorbit despre importanța păstrării și promovării cântecului religios ucrainean. Apoi, preotul parohiei ucrainene din București, Vladimir Malcovici, a oficiat o slujbă de Te Deum, în cinstea Preasfintei Fecioare.

Pe scena sălii Art Ballroom Events au urcat: Corul Bisericii Ucrainene din București, care a interpretat cântece dedicate Sfintei Fecioare, violonista Natalia Pancec Colotelo a interpretat la vioară cântece religioase compuse de compozitori ucraineni, iar chitaristul Dan Vasilescu a interpretat pricesne și cântece creștine.

De asemenea, pe scenă au urcat poeți și actori bucureșteni, care au recitat poezii creștine în limbile ucraineană și română.

Pe de altă parte, biserica ucraineană Acoperământul Maicii Domnului, din București, și-a sărbătorit duminică, 17 octombrie, hramul, la eveniment fiind prezenți numeroși membri ai comunității ucrainene din capitala României, precum și reprezentanți ai corpului diplomatic ucrainean acreditat la București.

Citiți în continuare…

Share This