Implementarea proiectului ’De Crăciun dăruim un colind ucrainean’

UUR

23 Dec, 2020

Pe parcursul lunii decembrie Uniunea Ucrainenilor din România – filiala Suceava, în parteneriat cu Școala Gimnazială Călinești Cuparencu – Șerbăuți, a desfășurat proiectul ”De Crăciun dăruim un colind ucrainean”.

Prin intermediul acestui proiect organizatorii și-au propus să stimuleze interesul copiilor pentru muzica ucraineana cu accent pe tradițiile și obiceiurile ucrainene de Crăciun.

 În cadrul manifestărilor, organizatorii, profesorii și elevii din clasele IV-VIII, care studiază limba ucraineană la Şcoala Gimnazială ”Călinești Cuparencu” din Șerbăuți, au vorbit despre semnificația Crăciunului și a tradițiilor asociate acestei sărbători creștine, subliniind totodată importanța cunoașterii, însușirii și interpretării vocale a colindului ucrainean.

Coordonatoarea proiectului, profesoara de limba ucraineană Loredana Mândrășteanu, a menționat că proiectul are ca principale scopuri: promovarea identității culturale și muzicale a minorității ucrainene din România, oferirea posibilității de a cunoaște semnificația Crăciunului și valorificarea potențialului artistic și creativ al elevilor care studiază limba ucraineană maternă.

La rândul său președintele UUR-Suceava, prof. Ilie Sauciuc, a remarcat importanța acestui demers, menit să cultive în inimile tinerilor dragostea pentru tradițiile și obiceiurile strămoșești ale etnicilor ucraineni.

Această inițiativa a fost susținută financiar de Uniunea Ucrainenilor din România, iar suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de Eurosmart eXpert SRL.

 

Citiți în continuare…

Vilne slovo nr. 3-4, februarie 2021

Vilne slovo nr. 3-4, februarie 2021

În această ediție, puteți citi: – Oleksandr Oles: "Răsună și cântă limba noastră"; – Rolul educației în dezvoltarea...

Share This