Presedintele UUR, Nicolae Miroslav Petrețchi, a depus jurământul în Parlament

UUR

21 Dec, 2020

Luni, 21 decembrie, după constituirea legală a Camerei Deputaților, președintele Uniunii Ucrainenilor din România, Nicolae Miroslav Petrețchi, a depus jurământul de credință față de țară și popor.

Procedura depunerii jurământului s-a desfășurat în fața plenului camerei inferioare a Parlamentului României din care face parte, întrunită în ședință solemnă.

Domnul Petrețchi a fost reales deputat în legislatura 2020-2024, în urma scrutinului din 6 decembrie, și va reprezenta comunitatea ucraineană din România în cadrul Grupului parlamentar al minorităților naționale din Camera Deputaților, alături de alți 17 colegi, reprezentanți ai organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale.

Nicolae Miroslav Petrețchi, în vârstă de 35 de ani, este președintele Uniunii Ucrainenilor din România din 2015, iar în decembrie 2016 a fost ales să reprezinte minoritatea ucraineană în Parlamentul României. În decembrie 2019 președintele UUR a fost ales membru în Prezidiul Congresului European al Ucrainenilor.

Citiți în continuare…

Vilne slovo nr. 3-4, februarie 2021

Vilne slovo nr. 3-4, februarie 2021

În această ediție, puteți citi: – Oleksandr Oles: "Răsună și cântă limba noastră"; – Rolul educației în dezvoltarea...

Share This