”Întâlnire cu fiii satului” organizată de UUR Tulcea la Sfântu Gheorghe

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

La Sfântu Gheorghe, în inima Delta Dunării, a avut loc o acțiune culturală deosebită, intitulată ”Întâlnire cu fiii satului”, organizată de filiala UUR Tulcea, cu sprijinul financiar al Uniunii Ucrainenilor din România. Evenimentul a inclus prezentarea cântecelor tradiționale ucrainene, în interpretarea unor grupuri vocale din organizațiile locale din Caraorman, Fântâna Mare, Sulina, precum și a grupului vocal de copii Katerlezka Zora și a grupului vocal de adulți Ciorne More din organizația gazdă.

Întrucât acțiunea a fost asimilată cu hramul bisericii din localitate, aceasta a oferit sătenilor și turiștilor posibilitatea de a viziona un spectacol deosebit, plin de tradiție și culoare. Bucuria și entuziasmul localnicilor a fost evident, evenimentul fiind o demonstrație clară că tradițiile și obiceiurile etnicilor ucraineni sunt prețuite și că nu vor fi lăsate să se piardă în negura timpului.

Deoarece hramurile bisericilor sunt, în general, motive de bucurie și sărbătoare, organizația locală Murighiol a primit cu brațele deschise colegii din Ciucurova, Telița și Tulcea. Acest fapt a întărit legăturile dintre comunitățile ucrainene și a legat noi punți de colaborare și cooperare, organizarea evenimentelor culturale fiind esențială pentru păstrarea și promovarea patrimoniului cultural al comunității ucrainene. Așadar, pentru UUR Tulcea, evenimentul ”Întâlnire cu fii satului” a constituit încă una dintre ocaziile de a celebra tradițiile și obiceiurile culturale ucrainene.

Citiți în continuare…

Share This