Întâlnire între deputatul UUR și secretarul de stat pentru culte

UUR

20 Jul, 2020

În data de 14 iulie 2020, președintele UUR, deputatul Nicolae Miroslav Petrețchi, a avut o întâlnire de lucru cu secretarul de stat pentru culte, Victor Opaschi, cu care a discutat situația parohiilor ucrainene din România, problemele cu care se confruntă și modalități de soluționare ale acestora.

Președintele UUR i-a adus la cunoștință secretarului de stat pentru culte intenția UUR de a organiza, în colaborare cu Vicariatului Ortodox Ucrainean din România, un eveniment cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la reînființarea Vicariatului Ortodox Ucrainean din România.

Marcarea acestei aniversări a fost convenită în cursul discuțiilor anterioare dintre deputatul Nicolae Miroslav Petrețchi și vicarul general al Vicariatului Ortodox Ucrainean din România, părintele Ioan Pițura.

Cu această ocazie, va fi realizat și un album aniversar în care vor fi prezentate bisericile ortodoxe ucrainene din România, aspecte din activitatea parohiilor și principalele evenimente organizate de acestea în colaborare cu UUR.

Citiți în continuare…

Share This