Lista candidaților Uniunii Ucrainenilor din România la Consiliul Județean Maramureș

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Alegerile locale din 9 iunie au o miză uriașă pentru candidații Uniunii Ucrainenilor din România și în Consiliile Județene. Facem un apel la alegătorii din comunitățile ucrainene să fie conștienți în momentul votului că eforturile primarilor și consilierilor locali trebuie ajutate de o reprezentare directă și dedicată în Consiliile județene.

Totodată, trebuie să fim atenți la tacticile de campanie care încearcă să ne divizeze voturile. Pe listele anumitor formațiuni politice figurează candidați pe poziții neeligibile, meniți doar să distragă atenția și să fragmenteze voturile comunității noastre. Este esențial să nu cădem în această capcană și să votăm în mod unit, pentru ca votul nostru să conteze cu adevărat.

Un detaliu extrem de important este acela că reprezentanții Uniunii Ucrainenilor din România aleși în Consiliile Județene vor lupta pentru drepturile și interesele noastre la nivel de județ, nu doar la nivel local!

Consiliile Județene gestionează bugete importante, care influențează infrastructura, educația, sănătatea și cultura, iar candidații noștri vor avea pârghii să supravegheze o distribuire echitabilă și accesibilă a acestor resurse pentru toți cetățenii din comunitățile noastre.

Nu este de deloc de neglijat nici faptul că reprezentanții Uniunii Ucrainenilor din România din Consiliile Județene pot facilita accesul la fonduri europene pentru proiecte comunitare. Aceasta înseamnă mai multe oportunități de dezvoltare pentru comunitățile etnicilor noștri.

E bine să știm că în Consiliile Județene pot fi influențate hotărâri importante privind dezvoltarea regională, planificarea urbană și rurală, infrastructura și protecția mediului, iar noi ne bazăm pe oamenii noștri că nevoile și prioritățile ucrainenilor sunt luate în considerare.

Prin consilierii noștri județeni ne vom putea asigura, o data în plus, că proiectele culturale și educaționale, care păstrează și dezvoltă tradițiile și moștenirea noastră spirituală, nu pot fi neglijate.

Cu aceste gânduri în minte, pe 9 iunie vă așteptăm la urne să mărim echipa de forță a celor care pot duce interesele comunității ucrainene mai departe în următorii patru ani!

Citiți în continuare…

,,Naș holos”, Nr. 361

,,Naș holos”, Nr. 361

În această ediție, puteți citi:  • Taras Șevcenko și Bucovina (II); • Mitropolitul Andrey Sheptytsky și scriitorii...

Share This