Manifestare de comemorare a poetului ucrainean Taras Șevcenko la Satu Mare

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Filiala Satu Mare a Uniunii Ucrainienilor din România a organizat, pe 10 martie, o manifestare de comemorare a poetului național al Ucrainei, Taras Șevcenko. Evenimentul a avut loc la bustul acestuia, amplasat în Piața Vasile Lucaciu, din Satu Mare. Manifestarea a început cu un discurs emoționant al dr. Liuba Horvat, secretar general al UUR și președinte al filialei UUR Satu Mare, care a omagiat viața și opera poetului.

     În continuare, au luat cuvântul personalități importante din domeniul cultural și politic, printre care președintele Uniuniunii Ucrainenilor din România, Nicolae Miroslav Petrețchi, prefectul județului Radu Roca, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, și prof. univ. dr. Stanislav Karaman de la Universitatea din Kiev.

      Momentul artistic a fost susținut de refugiata Olga Karaman, care a recitat o poezie, și de grupul folcloric ucrainean Miculeanca din Micula, care a prezentat un scurt program artistic, în care au fost inclusiv dansuri și cântece tradiționale ucrainene.

      La finalul evenimentului, au fost depuse coroane de flori în memoria poetului național al Ucrainei, Taras Șevcenko, din partea UUR și a mai multor instituții și primării din județ. Manifestarea a reușit să aducă omagiu unui poet remarcabil și să promoveze cultura și tradițiile ucrainene în România.

Citiți în continuare…

Share This