O nouă inițiativă UUR în beneficiul copiilor ucraineni din toată România

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Uniunea Ucrainenilor din România (UUR) a demarat, la începutul acestui an școlar, proiectul “Primul Ghiozdan”- o inițiativă remarcabilă menită să sprijine copiii din comunitățile ucrainene din România și de a le asigura un start optim în parcursul lor educațional.

Peste 630 de copii, care au început clasa pregătitoare, au fost beneficiarii acestui proiect, primind fiecare câte un ghiozdan complet echipat cu toate rechizitele și instrumentele necesare abordării procesului educațional cu încredere și succes.

Proiectul “Primul Ghiozdan” a fost conceput pentru a veni în ajutorul familiilor ai căror copii urmează cursurile în școlile unde se predă limba maternă ucraineană și reprezintă un suport concret, astfel încât elevii să dispună de resursele necesare pentru a se dezvolta și a învăța într-un mediu educațional eficient.

Prin această acțiune, Uniunea Ucrainenilor din România reafirmă angajamentul său față de promovarea și susținerea educației în limba maternă ucraineană. Uniunea Ucrainenilor din România a avut întotdeauna în vedere importanța păstrării identității culturale și lingvistice a comunității ucrainene, iar programele adresate copiilor reprezintă o modalitate eficientă prin care cultura și limba vor fi păstrate și cultivate cu mândrie.

Citiți în continuare…

Share This